Valdagar 2016

Av tradition är Iowa och New Hampshire först ut med primärval och nomineringsmöten i januari/februari under valåret. Vi återkommer med datum när dessa är spikade.

Den 8 november 2016 hålls presidentvalet och val till kongressen.

Debatter

Separata valdebatter för republikaner och demokrater kommer hållas med början sent på våren 2015 och tills en vinnare utsetts våren 2016.

Första debatten inför presidentvalet 2012 hölls den 5 maj 2011, ett och ett halvt år innan presidentvalet. Sista kandidat att hoppa in i en debatt var Perry den 7 september, vilket i efterhand av många ansågs vara för sent. Innan dess hade Pawlenty redan hunnit hoppa av, den 14 augusti. Sista debatten hölls den 22 februari 2012. Demokraterna hade inga debatter, eftersom ingen utmanade sittande presidenten Obama.

Kalender för presidentvalen 2012 och 2008 hittar du på sidan 2 och 3.

2 Responses to Kalender

 1. hudson skriver:

  Om man tittar historiskt på valet så är rebublikanerna de som vinner. Det är helt enkelt för mycket focus på de andra.
  John är en tuffing och en gentleman med helt rätt bakgrund och det är väl så jenkarna vill ha det?

 2. hudson skriver:

  Jag vill åter igen skriva att John är den som vinner, han stödjer frihandel, ligger lågt med sina ”egna” tankar. USA är landet där man helt och hållet kör med, marknadsekonomi det finns ingen annan variant. Hela landet är uppbyggt på det viset. Här i Sverige är vi beroende av exporten till USA. Att det går dåligt för dom nu slår tillbaka på våra jobb som stora exportörer.
  Det kan vara värt att begrunda, eller?

  Man måste tänka på helheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.