5 rösters skillnad i det viktiga senatsvalet i Minnesota

Minnesota väntar fortfarande på en vinnare i senatsvalet mellan republikanen Coleman som lett i alla sammanräkningar så här långt och demokraten Franken. Men nu har det blivit sjukt jämnt mellan kandidaterna efter flera omräkningar och granskningar av ifrågasatta valsedlar.

Star Tribunes sammanställning efter 3:e dagens omräkning av ifrågasatta valsedlar visar nämligen att Coleman nu leder med endast 5 röster. Innan omräkningen ledde Coleman med strax över 200 röster.

[tags]usa, presidentvalet, norm coleman, al franken[/tags]

 • Peo

  Franken leder i skrivande stund med 250 röster.

 • John

  Fast dom siffror du citerar säger inte så jättemycket eftersom de ändras mycket i takt med att de räknar olika kategorier av röster. Vill man ha en säkrare indikation på vart det här bär så ska man hålla ögonen på Star Tribunes ”Ballot Challenge Projection” som kan ses på:

  http://senaterecount.startribune.com/ballots/

  Den visar just nu på 78 rösters övervikt för Franken. Jag skulle bli förvånad om den siffran var mer än 20 röster fel. Flera personer som ensamma tittat igenom alla ifrågasatta röstsedlar har dessutom alla kommit fram till liknande siffror.

  Sen har vi frågan om felaktigt nekade poströster. De kommer troligen räknas in åtminstone delvis men det kommer troligen vara till Frankens fördel. Sen har Coleman gått till domstol rörande frågan om valsedlar som eventuellt har räknats dubbelt men det är tveksamt om det kan påverka särskilt mycket. Dessutom kommer det säkert komma en uppsjö med andra domstolsmål av olika anledningar men det ser ganska mörkt ut för Coleman.