Al Gores elräkning 20 gånger högre än genomsnittsfamiljen

Al Gore

Al Gore är dagen efter Oscarsvinsten under attack för sin energiförbrukning. Anledningen är att en grupp som kallar sig ”Tennessee Center for Policy Research” fått tag i Al Gores elräkning. Den visar att hans hem i Nashville, Tennessee använder 20 gånger mer el än genomsnittsfamiljen. Totalt uppgick räkningen enligt gruppen till 30.000 dollar under 2006.

Al Gore har svarat på kritiken genom en talesman. Han köper grön energi genom ett lokalt energibolag, Green Power Switch. Solpaneler håller också på att installeras på deras tak. Gore minskar sin carbon footprint vilket är det han förespråkar att andra ska göra också. Dessutom betalar han utsläppsrättigheter för att täcka de utsläpp familjen är ansvarig för.

Gruppen som attackerar Al Gore är en konservativ tankesmedja som grundades av en 24-åring 2004. Flera olika grupper har tidigare attackerat Al Gore och senare visat sig vara kopplade till oljebolag. Tex har den republikanska PR-firman DCI enligt ABC fått stöd av oljebolaget Exxon.

Kanske kände sig någon hotad av Al Gores Oscarsvinst?

Uppdatering:
Mer fakta i målet har tillkommit.

Al Gores hem är mer än 10 gånger så stort som genomsnittet. Huset har 5 sovrum och är på nästan 1.000 kvadratmeter. Det är en given delförklaring till den högre elräkningen. Sen tillkommer det faktum att han enbart använder sig av grön förnyelsebar el, något som kostar cirka 30 % mer än vanlig el. Dessutom driver han och frun Tipper varsitt kontor hemifrån med flera anställda. Det drar säkert en del extra el. Gissningsvis är genomsnittsamerikanen inte ens hemma på dagtid. Al Gore har säkerhetspersonal på plats ofta, liksom andra viktiga gäster.

Driver du två kontor hemifrån? Är du ens hemma på dagtid? Bor du i ett hus som är 1.000 kvadratmeter stort?

Al Gore är stenrik från bland annat sina kontrakt som rådgivare åt Apple och Google. Därav det stora huset.

[tags]usa, al gore, miljö, en obekväm sanning[/tags] intressant