Är Tea Party rasister?

Idag höll Beck och Palin möte vid Lincoln Memorial, samma plats och dag som Martin Luther King höll sitt berömda tal. Knappast en slump även om Beck envist försökt hävda det. Är det ett tecken på rasism? Kanske inte, men det finns andra tecken.

Vad sägs om den här mannen tex?

Det råkar vara en av organisationens ledare, Dale Robertson under ett Tea Party möte i Houston 2009.

En annan ledare för Tea Party som representerat organisationen flitigt på TV har man tvingats kasta ut efter allt mer rasistiska uttalanden. Han heter Mark Williams:

Onekligen har organisationen som finansieras av Dick Armeys FreedomWorks och miljardärbröderna Koch lockat till sig en del personer med rasistiska tendenser. Är det en medveten strategi med Obama som president eller har det bara råkat bli så? I vilket fall lockar man dock i första hand anhängare med sitt huvudkrav på att minska statens inflytande över individen.

Glenn Beck är så klart inte sen att utnyttja ett hett ämne som rasism – han har ju trots allt en bakgrund som shock jock. Becks approval rating är dock bara 18 % medan Obama har stöd av 48 % i CBS senaste mätning. Palins stöd når endast upp till 23 %. Obamas ”låga popularitet” är med andra ord relativt hög…

DN och SvD om dagens möte (samma TT text i båda tidningarna).

 • Anna

  Försöker du säga att budskapet på skylten på bilden som du lagt upp skulle ha något med rasism att göra? Det verkar som du – medveten eller omedvetet – har totalt missuppfattat skyltens budskap i så fall:

  Congress = Slave owner
  Tax payer = niggar

  Det dessa människor protesterar mot är att den allt större staten (Big Government- Congress) beter sig med samma maktfullkomliga översittar-arrogans mot skattebetalarna som slavägarna en gång i tiden betedde sig mot slavarna (niggers).

  Att i detta budskap försöka läsa in något rasistiskt kan bara bero på två saker- okunskap eller illvilja.

  MVH
  Anna

 • Peo

  Dear Anna… Att kalla slavar för nigger är helt ok för dig?

  Om man inte ens tycker att den texten (felstavad dessutom i god Tea Party tradition) är olämplig har man sjunkit lågt. Väldigt lågt.