Är Tea Party rasister?

Idag höll Beck och Palin möte vid Lincoln Memorial, samma plats och dag som Martin Luther King höll sitt berömda tal. Knappast en slump även om Beck envist försökt hävda det. Är det ett tecken på rasism? Kanske inte, men det finns andra tecken.

Vad sägs om den här mannen tex?

Det råkar vara en av organisationens ledare, Dale Robertson under ett Tea Party möte i Houston 2009.

En annan ledare för Tea Party som representerat organisationen flitigt på TV har man tvingats kasta ut efter allt mer rasistiska uttalanden. Han heter Mark Williams:

Onekligen har organisationen som finansieras av Dick Armeys FreedomWorks och miljardärbröderna Koch lockat till sig en del personer med rasistiska tendenser. Är det en medveten strategi med Obama som president eller har det bara råkat bli så? I vilket fall lockar man dock i första hand anhängare med sitt huvudkrav på att minska statens inflytande över individen.

Glenn Beck är så klart inte sen att utnyttja ett hett ämne som rasism – han har ju trots allt en bakgrund som shock jock. Becks approval rating är dock bara 18 % medan Obama har stöd av 48 % i CBS senaste mätning. Palins stöd når endast upp till 23 %. Obamas ”låga popularitet” är med andra ord relativt hög…

DN och SvD om dagens möte (samma TT text i båda tidningarna).