Ben Carson utsedd till bostadsminister

 Ben Carson, fd neurokirurg Ställer upp
Ben Carson, fd neurokirurg

Donald Trump har valt Ben Carson till sin bostadsminister. Alla ministrar ska dock först igenom en nomineringsprocess där de intervjuas och godkänns av kongressen. Det kan bli ett underhållande förhör (eller ett sömnpiller) med en av de mest udda och mest religiösa presidentkandidaterna på länge. Han är sjundedagsadventist, vill förbjuda aborter, tror inte på evolutionen, tycker att skolorna överdriver slaveriets negativa effekter, tror inte på att klimatförändringar är orsakade av människan, knivhög en skolkamrat, anser att hemskolning är bäst, han förespråkar en platt skatt och han vill inte höja minimilönen.

Carson uppmärksammades av republikanerna under ett tal 2013 med president Obama närvarande, där han kritiserade presidenten.

En inspirerande livshistoria är viktig för politiker och det har verkligen Ben Carson. Han har en framgångsrik karriär bakom sig som neurokirurg vid Johns Hopkins Children’s Center i Baltimore, Maryland. 2009 kom en tv-film som baserades på Carsons liv med Cuba Gooding Jr i huvudrollen. Filmen heter Gifted Hands. Den visas på Netflix i USA, men tyvärr inte på svenska Netflix.

Det är ett väldigt sentimentalt biopic som tar sin början i Carsons tuffa uppväxt i Detroit med en ung ensamstående mamma, hårda studier vid Yale och sedan vidare mot karriärens största utmaning och framgång – att separera två tvillingar som är sammanväxta i huvudet. Filmen baseras på en bok skriven av Ben Carson tillsammans med Cecil B. Murphey som gavs ut på ett kristet bokförlag.

Nuvarande bostadsminister är Julian Castro, en av demokraternas framtidslöften som tidigare var borgmästare i San Antonio, Texas.

Trump har också utsett republikanska politikern från Michigan Betsy DeVos till utbildningsminister och South Carolinas guvernör Nikki Haley till ny FN-ambassadör.