Bill Clintons stora tal i natt

Det som saknades på republikanernas konvent var en mer tydlig biografi av Trump med hjälp av talare som han hjälpt. Kanske var det avsiktligt? Trump ska på inga villkor visas upp som empatisk (och därmed ”svag”). På demokraternas konvent ikväll är flera talare med som intygar att Hillary hjälpt dom i svåra stunder i livet.

Främst Lauren Manning som skadades allvarligt i samband med 9/11. Med 82,5 % brännskador lyckades hon överleva och bad Hillary om hjälp för andra skadade. Dessutom talar en person vars pappa förlorade jobbet när företaget inte längre hade råd att betala sjukvårdskostnaderna för sonen. Det var 1994. Hillary och sonen har fortsatt att hålla kontakten sedan dess.

Kvällens stora talare är ändå Bill Clinton. Kan han leverera ännu ett tungt tal i klass med det bejublade talet 2012? Vi kan gissa att det kommer bli långt, för det brukar det bli.

Imorgon onsdag talar Kaine, Biden och Obama. På torsdag presenterar Chelsea Clinton sin mamma som sen ska hålla hela konventets viktigaste tal.