Bin Ladins plan mot Obama avslöjad

På söndag den 13 maj kl.22.00 sänder Discovery Channel Sverige den senaste i raden av nya aktuella dokumentärer, ”Bin Ladins hemligheter”.

Nästan precis ett år efter operation Neptune Spear och Bin Ladins död i Abbottabad i Pakistan kan Discovery Channel nu avslöja vad de topphemliga dokument som beslagtogs i samband med detta innehöll. Discovery Channel är tillsammans med NBC News några av få utanför USAs innersta underrättelsetjänst som fått tillgång till denna information som nu för första gången delas med allmänheten.

När den amerikanska specialstyrkan, SEAL, dödade Bin Ladin hittade de även dokument av ännu större värde än hans kropp – en guldgruva av information bestående av tio hårddiskar, fem datorer och mer än 100 lagringsenheter med 15 000 dokument och mellan 15 000 – 25 000 videofragment. Detta beslag ger tillsammans en inblick i Bin Ladins ledarskap i Al Qaeda, detaljer om andra terroristgrupper som han var i kontakt med, hans liv på rymmen, hur han lyckades undvika att bli gripen under så lång tid samt om privatlivet och om de flera fruar som levde tillsammans med Bin Ladin i lägret.

Dokumentären ”Bin Ladins hemligheter” ger en förfärande inblick i de konspirationer som Bin Ladins planerade, avslöjar detaljer om Bin Ladins intresse att manipulera världens medier och ger ett direkt citat från Bin Ladin om hans plan att mörda president Barack Obama.