Bob Barr nominerad av LP

Bob Barr
För den som ännu inte har hört det så har alltså Bob Barr blivit nominerad till presidentkandidat för Libertarian Party. (Nyhetsklipp här.) Barr, som suttit i kongressen för Georgias 7:e distrikt, har bland annat röstat för The Patriot Act, och detta har gjort honom tämligen kontroversiell inom det egna partiet. (Det krävdes sex voteringar innan han vann nomineringen.) Fler nyheter från det libertarianska konventet finns på partiets hemsida.

[tags]usa, presidentvalet, bob barr, libertarian party[/tags]

Publicerat av

Joakim

Joakim Nilsson är frilansjournalist och forskar om USA:s politiska valkampanjer. Han driver den oberoende skrivarverkstaden Policy of Truth Productions.

  • Det intressanta med detta är egentligen att Barr redan har 2% i opinionsundersökningarna, och Ralph Nader har 6% (!).

    http://www.independentpoliticalreport.com/2008/06/nader-6-barr-2-in-cnn-poll/

    Både Nader & Barr kan bli intressanta för lockar de hyfsat stöd så kan de plocka röster från Obama resp. McCain som mycket väl kan avgöra valet.

  • Om Barr och Nader får lika många röster i november, kommer de inte att avgöra valet, även om de skulle få 10% var. Barrs väljare står republikanerna nära, medan Naders väljare står demokraterna nära. Sedan kan någondera förstås avgöra valet, om den ena floppar och den andra får ett bra resultat.