Clinton börjar annonsera i Colorado igen

Tidigare i höst slutade Clintonkampanjen annonsera i Colorado, en av de viktigaste delstaterna som då indikerade tydlig seger för Clinton. Nu har det sakta men säkert blivit jämnare där, även om hon fortfarande leder. Få offentliga undersökningar är gjorda i delstaten senaste veckan, men snittet visar på cirka 4 %-enheters ledning för henne. Interna undersökningar som kampanjerna också säkert har tillgång till kanske visar på ännu jämnare läge? Det har i vilket fall som helst tvingat Hillary att börja annonsera i Colorado igen för att försvara ledningen.

Clintons kampanj försöker ge en positiv spin på nyheten, genom att peka på att kampanjen samlat in ett nytt rekord senaste tre dygnen och därför haft möjlighet att lägga mer pengar i ett flertal viktiga delstater. Enligt kampanjen har de samlat in 11,3 miljoner dollar (100 miljoner kr) under senaste 72 timmarna. Virginia, New Mexico och Michigan är andra nya delstater som får se annonser för Clinton på tv närmaste dagarna. Enligt kampanjen ska annonserna fokusera på att motivera de egna väljarna att gå och rösta.

Eftersom Clinton samlat in klart mer pengar än Trump väntas hon ha möjlighet att matcha alla annonssatsningar Trump gör i delstaterna han väljer. Trump har efter senaste FBI-nyheterna hävdat att han ska spendera 10 miljoner dollar ur egen kassa, men det är tveksamt om det verkligen kommer ske. I början på september månad lovade han att donera en ännu större summa till kampanjen, men vi fick för några dagar sedan redovisat att så inte var fallet (under den månaden åtminstone).