Clinton får stöd av konkurrent

ClintonRichardsonObama
Presidentkandidaten Bill Richardson stöder Hillary Clinton i den uppmärksammade kontroversen kring Hollywoodproducenten Geffen.

Bakgrunden i korthet för den som inte är insatt: Geffen attackerade Clinton i en intervju. Han har nyligen gett bidrag till Obama. Obama avkrävdes en ursäkt av Clinton för attacken. Obama sa att han inte tänker göra det eftersom det var Geffen som sa det och Geffen är inte anställd av Obama.

Intressant att notera här är två saker.

Obama svarade snabbt på Clintons attack och gjorde det bra. Han noterade bland annat att Geffen tidigare gett bidrag till Clinton och att en av Clintons anställda attackerat Obama för att han var svart utan att Clinton bett om ursäkt.

Bill Richardson är troligtvis intresserad av en kabinettpost om Clinton vinner. Därför stödde han Clinton i den här frågan och kanske kommer han göra det i fortsättningen också. Han är vän med Bill Clinton sedan många år tillbaka.

Richardson är guvernör i New Mexico och medlade fram en vapenvila i Sudan under förra året. Han har stor erfarenhet av utrikespolitik efter att ha varit USA:s FN-ambassadör.

[tags]usa, bill richardson, hillary clinton[/tags]