Clinton funderar också på militär som vicepresident

Inom något dygn väntas besked kring vem Trump valt som sin kandidat till vicepresident. Newt Gingrich har nämnt onsdag eller torsdag som möjliga dagar då Trumps vicepresident kommer att avslöjas. På måndag börjar republikanernas konvent. Trump tvingas välja innan Hillary Clinton eftersom republikanerna håller partikonvent innan demokraterna.

Nu sprids nyheten att en av Hillarys möjliga kandidater till vicepresident är militären James Stavridis. Han är pensionerad amiral inom flottan.

Antagligen är det en reaktion på att Trump öppet funderat senaste veckan på att välja en general (Michael Flynn). Om han skulle göra det kanske pressen på Hillary tilltar att göra likadant. Nu tror jag ingen av kandidaterna väljer en general eller militär helt utan politisk erfarenhet som Stavridis eller Flynn. Det finns dock några mindre kända kongressledamöter med militär bakgrund som kanske är tänkbara. Trump behöver någon som förstår Washington. En som är en del av etablissemanget och kan hjälpa till att få igenom Trumps agenda i kongressen. Och ena partiet.

Hillary har möjligtvis mer nytta av en militär som vicepresident eftersom Trump har högre förtroende i opinionsundersökningar i försvarspolitik och bekämpande av ISIS. Detta trots att han slapp undan militärtjänst och inte haft något uppdrag på samma höga nivå som fd utrikesministern, senatorn och first ladyn.