Clinton och Obama tackar nej till Fox News

Fox News har försökt hålla i presidentvalsdebatter inför demokraternas primärval men kandidaterna har nu en efter en tackat nej. Edwards var först. Igår följde Obama och Clinton efter. Alla tre huvudkandidaterna har alltså tackat nej till en debatt som skulle hållas av Fox i samarbete med Congressional Black Caucus. Kandidaterna föredrog CNN som också kommer hålla en debatt av Congressional Black Caucus. Debatten med Fox kommer nu sannolikt ställas in även om Fox inte meddelat det officiellt.

Progressiva bloggare har tryckt på hårt för att få demokraterna att tacka nej till Fox eftersom man inte anser att Fox News är en seriös nyhetsorganisation. Man anser att Fox News är ett konservativt nyhetsmedia som helt stödjer Bush och konstant attackerar demokrater. Som exempel har en grupp gjort detta videoklipp om hur Fox brukar attackera Barack Obama:

I demokraternas primärval får bara registrerade demokrater rösta. Få av dessa kollar på Fox News. En ofta citerad undersökning visar att Fox tittare röstade helt övervägande för Bush – 88% mot 7% för Kerry i presidentvalet 2004. Därför är demokraternas beslut att avstå debatten som Fox planerade kanske inte så kontroversiellt egentligen.

Vänsterbloggarna anser precis som John Edwards att det är onödigt att ge nyhetskanalen trovärdighet genom att acceptera debatten. Minst sex andra debatter kommer att hållas som alla demokraternas huvudkandidater kommer att närvara vid.

Fox News är den mest sedda kabel-tv kanalen i USA. På bara några få år har den tagit över ledningen.

DN har skrivit lite om att Obama bojkottar tv-kanalen Fox. Hillary Clinton har också tackat nej till debatten. Men John Edwards var först.

”We believe there’s just no reason for Democrats to give Fox a platform to advance the right-wing agenda while pretending they’re objective”, sa Jonathan Prince, Edwards deputy campaign manager.

[tags]usa, barack obama, obama, john edwards, hillary clinton[/tags]