Clintons vinstchans fortsätter att minska

Oddsen har förändrats ganska snabbt under senaste dygnen pga försämrade opinionssiffror för Hillary Clinton. Hon leder på RealClearPolitics som sammanställer senaste opinionsundersökningarna med bara 2,2 % marginal i snitt. På Pollster är ledningen större, cirka 6 %-enheter. Dessa sidor inkluderar lite olika opinionsundersökningar beroende på att en del undersökningar görs dagligen, medan andra görs mer sällan.

Oddsen har förändrats på en vecka från cirka 82 % chans för Hillary att vinna till cirka 72 % idag tisdag enligt BetFair. Ungefär samma siffror indikeras på FiveThirtyEight (74 %). Med bara en vecka kvar kan det bli oväntat jämnt till valdagen den 8 november.

Många har redan röstat, vilket väntas gynna Hillary eftersom hon varit i större ledning tidigare. Men i flera viktiga och jämna delstater går det inte att rösta förrän på valdagen och där kan Trump tänkas överraska om opinionssiffrorna fortsätter att trenda i hans riktning. Michigan, New Hampshire och Pennsylvania är viktiga delstater som inte tillåter förtidsröstning.

Som du kanske noterat spenderade Trump måndagen i just Michigan. Pennsylvania har kampanjerna kämpat hårt om under hela hösten, men Clinton har haft en viss ledning där. Trump har ett kampanjevent planerat idag tisdag i Pennsylvania. Utan Pennsylvania blir det svårt för Trump att vinna presidentvalet. Hillary leder både där och i New Hampshire för tillfället, men frågan är om hon gör det också på valdagen?