Clinton/Warren 2016?

Det spekuleras allt intensivare kring om det kan bli Elizabeth Warren som Clintons kandidat till vicepresident. Jag tolkar Clintonkampanjens uppmuntrande av dessa spekulationer om Warren istället som ett sätt att vinna över Bernies anhängare till Clintons sida inför konventet. Den person jag fortfarande tror Hillary utser är Virginias ena senator Tim Kaine. Inom cirka en månad vet vi svaret. Vad tror du?

Vem blir Hillarys kandidat till vicepresident?

Se resultat

Loading ... Loading ...

USA röstar på tisdagar och det tänkte jag införa även här på USAval. Inte för att det är en speciellt smart idé att hålla val på tisdagar, men för att uppmärksamma detta. Så varje tisdag fram till presidentvalet kommer en ny omröstning här.

 • Robert Warholm

  Presidentkandidaten och vicepresidentkandidaten ska ju komplettera varandra på något vis. Exempelvis kan en presidentkandidat välja någon som är är stark i en viktig delstat eller bland viktiga väljargrupper. Med tanke på att samtliga amerikanska presidenter och vicepresidenter har varit män, tror du inte att det skulle anses som lite väl vågat att ha två kvinnor på valsedeln? Jag tror inte att Obama övervägde att ha en svart vicepresidentkandidat. (Men detta är givetvis bara mina spekulationer.)

 • RackarGoblin

  Jag tror i Hillarys fall kan hon satsa på en VP som är tydlig vänster som Bernie Sanders eller Elizabeth Warren. Hon leder mer över Trump än vad Obama gjorde över sina motståndare 2008 och 2012 under samma period. Känns som en ”risk” att bredda sig högerut (såsom Tim Kaine då hans positioner är mer moderata). Händer inget oväntat vinner hon. Hennes största problem verkar mest vara engagemanget och därför är det kanske smartast att välja en engagerande kandidat.

  När det gäller Trump håller jag med dig om det du säger om viktig delstat eller viktiga väljargrupper. Han behöver nog bredda sig och välja en VP som kompletterar. Newt Gingrich är en äldre vit man precis som Trump och det kommer nog bara leda till att lite fler etablissemangs-republikaner röstar, typ de som gillade Jeb Bush, gissar jag.. :-|

  off-topic… många säger Trump är en usel affärsman ($4,5 miljarder+22450 anställda). Men då tänker jag på Bernie Sanders som först fick ett stabilt jobb vid 40 års ålder. Hur framgångsrikt är detta? I det stora hela känns det som amerikansk och svensk media är mer kritisk mot Trump än mot Hillary och Sanders.

 • felixs00

  Det är möjligt att svensk media är lite mer kritisk mot Trump men saken är ju den att Trump försöker skapa en bild av sig själv som en jättebra och framgångsrik affärsman och i jämförelse med vad han själv påstår är han en ”usel affärsman”

  Det är ju också att komma ihåg att Bernie och Hillary bygger sina kandidaturer på lång politisk erfarenhet och inte som framgångsrika affärsmän, om Bernie Sanders ljög om hur länge han varit aktiv politiker är jag övertygad om att det hade rapporterats om det med.

 • RackarGoblin

  ett bättre exempel är hur mkt uppmärksamhet och kritik två olika uttalanden fått. Trump har sagt att global uppvärmning är en idé skapad av kineserna. Sanders har sagt att klimatförändringar är direkt relaterad till tillväxten av terrorism.