Cruz gav inte sitt stöd till Trump

Största samtalsämnet efter dag tre blev att Ted Cruz i sitt tal inför kongressen inte gav sitt stöd till Trump. I slutet av talet buade publiken ut honom. Cruz verkar försöka positionera sig inför presidentvalet 2020 och utgå ifrån att Clinton vinner i år. Han riskerar att skaffa sig fler ovänner bland republikanska väljare som idag stöder Trump. Fyra år är dessutom lång tid inom amerikansk politik.

Mike Pence som Trump utsett till sin kandidat till vicepresident höll ett helt ok tal, men det hamnade i mediaskugga pga Cruz.

Trumps kampanj erkände under gårdagen också att delar av fru Melanias tal var lyft från Michelle Obamas tal 2008. En talskrivare pekades ut som skyldig till misstaget.

Torsdagen är konventets riktigt stora dag och antagligen den enda dagen som kommer ha någon betydelse i det långa loppet. Det är idag (inatt svensk tid) som Donald Trump ska hålla sitt stora tal inför konventet. Vilken ton sätter han? Samma bombastiska och kompromisslösa som tidigare eller försöker han ena partiet och nationen?

Vad som saknats under konventet är en mer ingående biografi över Donald Trumps liv, motivation och framgångar och den berättelsen kommer vi kanske få höra under dagen.

Peter Thiel som grundade PayPal tillsammans med Elon Musk och som också var första investerare i Facebook håller tal under dagen. Han råkar dessutom vara gay och väntas prata om det i sitt tal.

Det ska också bli intressant att höra dottern Ivanka Trump introducera Donald. Hon beskrivs ofta som en förebild för unga kvinnliga företagare och är antagligen populärast i den stora Trumpfamiljen.