Dagens två talare på demokraternas konvent som skapat trubbel för Obama

Tisdagskvällens talare innehåller en hel del intressanta namn. Två av dessa har skapat huvudvärk på senare tid för Obamakampanjen. Först var det omåttligt populära borgmästaren i Newark, Cory Booker som hävdade att Bain-attackerna inte var bra och att man borde undvika att attackera privatkapitalbolag. Till saken hör att Booker får mycket kampanjbidrag från Wall Street och denna typ av bolag. Eftersom Obamakampanjen just påbörjat attackerna inriktad på Bain kom uttalandet olägligt. Straffet? Booker har tilldelats en talartid utanför primetime.

Senaste dagarna har ännu en som kommer tala ikväll på konventet sagt saker som fått republikanerna att gnugga händerna. Marylands guvernör Martin O’Malley sa nämligen det otänkbara – han svarade nej på fråga om amerikanerna har det bättre idag än för fyra år sedan. Just den frågan brukar vara central i presidentvalskampanjer när en sittande president går till omval. Obamakampanjen har försökt vända den till en fråga om framtiden istället.

Sevärt annars under natten till onsdag svensk tid kan bli Jared Polis (kongressledamot Colorado) och Robert Wexler (fd kongressledamot Florida). Båda anses vara frispråkiga personer som sökt och fått starkt stöd från progressiva gräsrötter.

En av de viktiga förändringar som Obama åstadkommit som president är Lilly Ledbetter Fair Pay Act. Det var den första lagen han skrev under som president. Den gör det möjligt för kvinnor som fått en diskriminerande låg lön att stämma arbetsgivare 180 dagar från senaste lön, istället för som tidigare 180 dagar från första anställningdag. Lilly Ledbetter kommer tala på konventet under tisdagskvällen och här är hennes berättelse.

Tim Kaine och Rahm Emanuel är två av kvällens större namn, men huvudnumrena som avslutar kvällen är Michelle Obamas tal och keynote speaker Julián Castro (borgmästare San Antonio, Texas). Du kan se alla tal live på demconvention.com/live