Därför har Obama stora problem

Obama har problem i opinionsundersökningarna. Hillary Clinton leder stort både nationellt och i enskilda viktiga stater.

Många progressiva bloggare gillar Obama men tycker att kampanjen sköts slarvigt och att det är anledningen till kräftgången. Här en analys ifrån just en sådan blogg:

Clinton har uppenbarligen lyckats i sin strategi att utmåla Obama som oerfaren. Samma kritik kan ju riktas mot henne, men den biter inte lika bra. Anledningen till det stavas givetvis Bill Clinton. Hon var dessutom ganska aktiv iaf under första åren som First Lady. Ingen kan på allvar påstå att hon inte vet hur Vita Huset fungerar efter åtta år där.

Republikanerna försöker ändå kritisera henne för just brister i meritlistan när det gäller erfarenhet av att leda. I jämförelse med andra kandidater som tex har varit guvernörer eller borgmästare så har hon inget liknande att peka på, annat än sin make. Så här långt har det funkat bra, räcker det i längden?

[tags]usa, barack obama[/tags] (DN)

  • En Giraff

    Clinton har ju andra typer av problem, t.ex. med vilka som skänker pengar till henne. Hon kan t.ex. inte förklara hur diskare och servitriser i NYC:s China Town med sin låga lön kan skänka tusentals dollar till hennes kampanj. Det finns ju uppenbara kopplingar till organiserad brottslighet också. De kriminella fruktar väl Giuliani som president kan man tänka.