Demokraterna debatterar i Flint, Michigan

Flint är staden i Michigan som blev känd runt om i världen i samband med Michael Moores genombrottsfilm ”Roger and Me”, om hemstaden och GM-fabriken som stängde. Under senaste veckorna har en skandal som rör kranvatten med höga halter bly i Flint lett till att staden uppmärksammats stort igen. Barn som druckit vattnet riskerar bestående skador på nervsystemet. Chockerande nog har invånarna i Flint betalat högst pris för vatten i hela USA, samtidigt som de druckit detta farliga vatten.

Det är ingen vild gissning att en stor del av debatten kommer handla om skandalen. Bernie Sanders och Hillary Clinton är på scenen och CNN sänder. Debatten börjar 8pm ET, vilket är 02.00 svensk tid natten till måndag.

Igår röstade demokraterna i Kansas, Louisiana och Nebraska (se valresultaten här). Idag är det val i Maine för demokraterna och Sanders är knapp favorit att vinna. Republikanerna röstar i Puerto Rico idag. Rubio är på plats och har setts som favorit där. Men frågan är om inte Cruz har chansen till ännu en överraskning efter gårdagens valframgångar?