En oberoende presidentkandidat ska meddelas snart

Bill Kristol, som är redaktör på den konservativa tidningen Weekly Standard, uppger att han funnit ett namn som han tänker stötta som oberoende republikansk kandidat. Allt för att stoppa Trump. Vem kan det tänkas vara och har det någon betydelse?

Det kommer antagligen finnas anledning för Trump att skratta högt när det namnet släpps. Men vi får se. Har du ett förslag på kandidat? Jag har det inte. Problemet är att få aktiva folkvalda republikaner vill vara den kandidat som splittrar partiet och därmed riskerar ge segern till Clinton. Kristol vill knappast stötta en konservativ demokrat, vilket skulle leda till seger för Trump. Och en helt oberoende kandidat, men ändå tydligt konservativ, som är tillräckligt känd för att kunna utmana Trump, vem skulle det vara?

Kristol var den som pushade först och hårdast för Sarah Palin som John McCains vicepresident, så den här mannen har kanske inte världens bästa track-record.

I helgen som gick utsågs Libertarian Partys presidentkandidat, Gary Johnson. Green Party håller partikonvent först i början på augusti. Huvudkandidat där är Jill Stein. Som vi nämnde i helgen får inte dessa två delta i debatterna i höst eftersom de två stora partierna styr själva organisationen av valdebatterna. En stämning har lämnats in av utmanarpartierna för att ändra på det. Och det sätter ju en del käppar i hjulet även för Kristols oberoende kandidat.