En rökande president?

president.jpg

Barack Obama röker, men har bestämt sig för att sluta med den ovanan. Han tuggar nicorette intensivt numera. Kommer han klara löftet han gav till frun Michelle om att sluta? Alla kommer att se det om han misslyckas. Det går liksom inte att tjuvröka om man är presidentkandidat.

Fox News attackerade redan för flera veckor sedan Obama för att ha dålig karaktär för att han röker. Och man följde upp attacken med att hävda att han gått i en skola för terrorister i Indonesien. Rökningen var sann men skolan var en helt vanlig skola kunde CNN visa.

Är han piskad att sluta röka? Ja. Ingen presidentkandidat skulle ställa sig och röka inför fotografer. Det skulle vara rena självmordet. Karaktären är det viktigaste en presidentkandidat har att lyfta fram och en rökare anses inte ha någon vidare karaktär.

Kanske blir det hans rökning och inte hans hudfärg som blir det största problemet i kampanjen? Rökare som försöker sluta har ju en tendens att bli på dåligt humör. Med Howard Deans ”arga” skrik i färskt minne från sist det begav sig är det där med dåligt humör inget väljarna vill se.

[tags]usa, barack obama, presidentvalet 2008[/tags]