En till som tror att Romney kommer vinna lätt

Dick Morris uppmärksammas idag på twitter med en hashtag #DickMorrisPredictions Anledningen är att han sällan har rätt i sina spådomar. Nu har han fått för sig att Romney kommer vinna lätt om han inte gör något stort misstag i debatterna. Se honom förklara hur han kommit fram till detta:

Att opinionsundersökningarna enligt Morris frågar för många demokrater hör man ofta. Missförstånd kring detta har lett till att någon skapat en sajt (unskewedpolls.com) där alla opinionsmätningar viktas om efter en formel med fler republikaner istället. Anledningen till att opinionsundersökningar normalt viktas med fler demokrater är enkel, det finns helt enkelt fler registrerade demokrater, medan en större andel av de som är registrerade som oberoende brukar rösta på republikaner.

Detta har dessutom mindre betydelse nu i slutet av kampanjen när opinionsundersökningarna görs med sannolika väljare (LV) istället för med registrerade väljare (RV). Varför görs undersökningar baserat på registrerade väljare? Därför att det tidigare under året är svårare att veta vilka som kommer att rösta. Nu med bara några veckor kvar till valdag vet de flesta om de kommer att rösta eller inte. Vissa har till och med redan förhandsröstat.