Filmen om Ben Carson

gifted-hands

Republikanske presidentkandidaten Ben Carson är en av toppkandidaterna efter oväntade framgångar i opinionen. Precis som Trump har han aldrig tidigare försökt sig på att vinna ett politiskt val. Kan han bli USA:s nästa president?

En inspirerande livshistoria är viktig för politiker och det har verkligen Ben Carson. Han har en framgångsrik karriär bakom sig som neurokirurg vid Johns Hopkins Children’s Center i Baltimore, Maryland. 2009 kom en tv-film som baserades på Carsons liv med Cuba Gooding Jr i huvudrollen. Filmen heter Gifted Hands. Den visas på Netflix i USA, men tyvärr inte på svenska Netflix.

Det är ett väldigt sentimentalt biopic som tar sin början i Carsons tuffa uppväxt i Detroit med en ung ensamstående mamma, hårda studier vid Yale och sedan vidare mot karriärens största utmaning och framgång – att separera två tvillingar som är sammanväxta i huvudet. Filmen baseras på en bok skriven av Ben Carson tillsammans med Cecil B. Murphey som gavs ut på ett kristet bokförlag.

1992 gjordes en kort dokumentär med titeln Gifted Hands om Ben Carson som går att se på YouTube här. Mirakel och en religiös tro spelar stor roll i den här dokumentären och i Ben Carsons liv medan vetenskapliga framsteg framstår som sekundärt.

Få verkar tro att Ben Carson har en chans att vinna nomineringen på grund av att han saknar politisk erfarenhet, men så här långt i kampanjen verkar det vara en tillgång. Han ligger tvåa och i vissa undersökningar tätt efter Trump. Främst verkar stödet bestå av Tea Party-anhängare som är trötta på etablissemangets kandidater.