Gary Johnson nära förlora nomineringen för Libertarian Party

Under söndagen valdes Gary Johnson till Libertarian Partys presidentkandidat. Men det hängde på håret. Främste utmanaren Austin Peterson tvingade fram en andra röstomgång och förlorade sedan med enbart en handfull röster. På konventet i Orlando, Florida uppstod viss tumult till följd av det jämna valet.

Libertarian Party har en något annorlunda process för att utse vicepresident. Den personen utses inte av presidentkandidaten utan röstas fram på konventet. Johnson ville att partiet skulle rösta fram Massachusetts fd guvernör William Weld. Både Johnson och Weld har en bakgrund som republikanska guvernörer. Weld floppade inledningsvis under konventet och anklagades av motståndare för att vara ”republican-lite”. Han valdes fram på konventet trots det med minimal marginal och Libertarian Party har nu chans till extra mediauppmärksamhet med två fd guvernörer som ledare.

Antagligen kommer partiet att få en del medvind i höst från republikaner som inte gillar Trump. 2012 nådde partiet inte riktigt 1 %. I år lär det bli mer. Kan Libertarian Party orsaka problem för Trump i Arizona där partiet är starkt och demokraterna går framåt? Antagligen inte, men det är något att hålla lite koll på.

En kandidat på konventet använde sitt tvåminuters tal till att…