Gingrich vinnare i nattens debatt

Gingrich vann trots en svag inledning i Fox News debatt i South Carolina. Han fick snabbt publiken med sig som för omväxlings skulle var tillåtna att applådera.

Romney blev pressad att offentliggöra uppgifter om sin inkomst och använde nog alla engelska varianter på ordet ”kanske” i sitt undvikande svar.

Paul blev ordentligt utbuad för långt utdragna svar där han attackerade idén om att fortsätta kriga i Mellanöstern. Om någon undrat varför ingen spekulerar om Paul kan hota Romney trots andraplatsen i New Hampshire så låg svaret i förra meningen.

Perry tycker istället att det pågår ett krig mellan South Carolina & USA och tror att Turkiet styrs av terrorister. Han kanske gör bäst i att ringa ett samtal till detta NATO-land imorgon och be om ursäkt. Perry var stationerad i Turkiet som militär, så han borde kanske hålla bättre koll på denna nation.

Santorum gjorde en ok insats speciellt i början av debatten då han satte press på Romney. Tyvärr för honom i en mindre viktig fråga för republikaner om straffades rätt att rösta.

Stärkta ur denna viktiga debatt lär Gingrich och eventuellt även Santorum gå. Romney såg ut att göra en stabil insats som vanligt, men snubblade på sitt svar kring självdeklarationen.