Giuliani leder stort över McCain

GingrichGiulianiMcCain
Fox har gjort en ny opinionsmätning över republikanska presidentkandidater. Den visar att republikanerna föredrar Giuliani som presidentkandidat. Tvåa är McCain, men han är hela 12% efter. Säkert beror det på att han förknippats så hårt med truppökningen i Irak som Bush föreslagit.

Rudy Giuliani 34 %
John McCain 22 %
Newt Gingrich 15 %

Än kan mycket hända…

Mitt Romney har tex chans att smyga upp som en av huvudkandidaterna tror jag. Många konservativa verkar föredra honom trots att han stått demokraterna väldigt nära för bara några år sedan. Sam Brownback är en annan favorit bland konservativa, men han är på tok för okänd i nuläget. Giuliani och McCain anses bland konservativa stå för nära demokraterna i sociala frågor (aborter, homosexuellas rättigheter med mera). Men det är just därför dessa två har större chans att vinna mot en demokratisk presidentkandidat.

[tags]usa, rudy giuliani, john mccain, newt gingrich[/tags]

  • Jag tror också att Mitt Romney har stor chans.
    På plussidan: Karismatisk, familjeorienterad, konservativ i sociala frågor
    På Minussidan:Han är mormon och det kan vara en negativ faktor vad gäller att få med sig den kristna högern. Han har på bara några år ändrat sig i tex abortfrågan (för att nu följa den konservativa linjen) , vilket kan ses som suspekt…

    Giuliani är inne på sitt tredje äktenskap: Hans förra var hett mediastoff…amerikanarna vill helst se en trygg famijefar som president… men det verkar ju inte påverka opinionssiffrorna just nu…vi får se!