Hillary Clinton pank, anställda får inte betalt

fortune20070709hillary.jpgHillary Clinton har slängt in 5 miljoner dollar ur egen kassa till sin presidentvalskampanj. Anledningen är att hon i januari bara samlat in en bråkdel av vad Obama lyckats med. Han samlade då in över 32 miljoner dollar och hon runt 14 miljoner dollar.

Givetvis ställer den stora skillnaden i insamlade pengar till med problem för Clintonlägret. Nu visar det sig dessutom att hon lånade ut pengarna innan Super Tuesday och frågan är hur mycket hon redan tvingats spendera av dessa pengar.

Dessutom får flera högt uppsatta inom hennes kampanj ingen lön den närmaste tiden enligt CNN. Detta för att spara resurser. Många kampanjer tvingas göra det under korta perioder av svårigheter eller i slutet av en misslyckad kampanjstrategi.


Obama kontrar med stor insamling efter Super Tuesday. (bilden uppdateras kontinuerligt)

Obama har inte någon stor förmögenhet som han kan slänga in i sin egen kampanj. I nuläget verkar han inte behöva det heller med tanke på att insamlingen av pengar går fortsatt bra för honom. Inte ens en tung förlust kan stoppa honom. Han samlade in som mest pengar dygnet efter förlusten i New Hampshire.

Valen den närmaste månaden ser på pappret ut att gynna Obama, därför är pressen nu på honom. Med mer pengar i kassan ökar pressen. Clinton försöker nu med konststycket att måla Obama som etablissemangets kandidat (stöd av Kerry och Kennedy) och sig själv som underdog. Om väljarna går på den bilden återstår att se.

Uppdatering: ABCNews hävdar nu att Clinton inte alls har pengabekymmer. Allt var bara ett publicitetstrick för att samla in mer pengar och framstå som underdog. Alla anställda kommer att få lön.

[tags]usa, usa-valet, hillary clinton, barack obama[/tags] intressant.se