Hillary nära seger i Texas och Arizona

Opinionsundersökningarna från normalt tydligt republikanska delstater visar att Hillary Clinton är nära seger i t ex Arizona (11 elektorsröster) och Texas (38 elektorsröster). Trump har absolut inte råd att förlora någon av dessa delstater.

University of Houston har gjort en av undersökningarna, som visar att Clinton är 3 %-enheter efter Trump i Texas (41-38). Felmarginalen är på 3 %-enheter.

SurveryMonkeys senaste undersökning av ”battleground states” visar att Trump bara leder med 2 %-enheter i Texas. Romney vann Texas 2012 mot Obama med över 15 %-enheters marginal.

Clintons kampanj har därför börjat rikta in sig på att pressa Trump i Texas genom att annonsera på TV där, vilket är extremt ovanligt för demokratiska presidentkandidater. Här kan du se den annonsen:

I Arizona visar senaste undersökningen från Emerson att Clinton leder med 2 %-enheter. Ett snitt av undersökningar i Arizona på RCP visar att Trump leder med knappa 1 %-enhet. Men det inkluderar undersökningar gjorda så långt tillbaka som augusti, då Trump ledde.

Utah, North Carolina och Georgia är andra delstater där republikanerna normalt dominerar, men Clinton har vissa möjligheter att vinna.