Huckabee i dubbelt trubbel

Mike HuckabeeTvå stora nyheter har drabbat Huckabees kampanj senaste dagarna. Först gäller det våldtäktsmannen som blev frisläppt under Huckabees tid som guvernör i Arkansas och som kort därefter mördade och våldtog igen. Nyheten som varit känd sen tidigare nådde förstasidorna efter nya uppgifter från den liberala bloggen HuffingtonPost. Historien har tidigare varit uppe i media flera gånger och riskerar bli en parallell till Dukakis, dvs att Huckabee inte är tillräckligt hård mot kriminella.

Sen gäller det Huckabees nollkoll-svar på frågor från journalister om säkerhetsutvärderingen av Iran, NIE. Nästan två dygn efter att rapporten släppts och varit förstasidesnyhet världen runt visste inte Huckabee nånting om den och sa sig därför inte kunna svara på journalisternas frågor. Samma dag kretsade Huckabees kampanjtema runt utrikespolitik. Han försökte minska uppfattningen bland många väljare att han inte har någon erfarenhet när det gäller utrikespolitik. Journalisterna var inte helt nöjda om man uttrycker sig milt, som tex konservativa National Review och Politico.

När opinionssiffrorna stiger kommer attackerna från motståndarna och det har nu börjat drabba Huckabee. Han verkar dock kunna försvara sig hyfsat bra genom väl inövade och genomtänkta svar när det gäller våldtäktsmannen. Det var givetvis ingen sensation att den frågan skulle dyka upp igen nu när han blivit en av huvudkandidaterna.

SvD: Första kraftmätningen

[tags]usa, mike huckabee[/tags]