Huckabee i dubbelt trubbel

Mike HuckabeeTvå stora nyheter har drabbat Huckabees kampanj senaste dagarna. Först gäller det våldtäktsmannen som blev frisläppt under Huckabees tid som guvernör i Arkansas och som kort därefter mördade och våldtog igen. Nyheten som varit känd sen tidigare nådde förstasidorna efter nya uppgifter från den liberala bloggen HuffingtonPost. Historien har tidigare varit uppe i media flera gånger och riskerar bli en parallell till Dukakis, dvs att Huckabee inte är tillräckligt hård mot kriminella.

Sen gäller det Huckabees nollkoll-svar på frågor från journalister om säkerhetsutvärderingen av Iran, NIE. Nästan två dygn efter att rapporten släppts och varit förstasidesnyhet världen runt visste inte Huckabee nånting om den och sa sig därför inte kunna svara på journalisternas frågor. Samma dag kretsade Huckabees kampanjtema runt utrikespolitik. Han försökte minska uppfattningen bland många väljare att han inte har någon erfarenhet när det gäller utrikespolitik. Journalisterna var inte helt nöjda om man uttrycker sig milt, som tex konservativa National Review och Politico.

När opinionssiffrorna stiger kommer attackerna från motståndarna och det har nu börjat drabba Huckabee. Han verkar dock kunna försvara sig hyfsat bra genom väl inövade och genomtänkta svar när det gäller våldtäktsmannen. Det var givetvis ingen sensation att den frågan skulle dyka upp igen nu när han blivit en av huvudkandidaterna.

SvD: Första kraftmätningen

[tags]usa, mike huckabee[/tags]

 • Kampanjsida mot Huckabee @ http://www.taxhikemike.com/

  Där får vi exempelvis veta att: ”Mike Huckabee raised more taxes in 10 years in office than Bill Clinton did in his 12 years.” — writes Ernie Dumas, Arkansas Leader.

 • Dof

  De har så låga skatter i USA ändå. Det finns väl ingen naturlag för hur höga skatterna skall vara.

  Han har höjt skatten på bränsle för att finansiera vägbyggen vilket 80 % röstade för i en folkomröstning. Dessutom har de ändå så låga bränslekostnader i USA så att det är bara bra om de kör mindre.

  Dessutom har han höjt tobaksskatten bra det med så att folk röker mindre.

  Fast det viktigaste vilket gör att jag allra helst vill se Mike Huckabee som president är att Mike Huckabee är den presidentkandidat som värnar mest om de ofödda barnens rätt till liv. Han stödjer ett grundlagskyddat abortförbud i hela USA och det är vad som får mig att sympatisera med någon.