I Muhammad Alis gamla hemstad

Danville, Kentucky är platsen för torsdagskvällens debatt mellan Biden och Ryan. Det är också där en viss boxningslegend vid namn Muhammad Ali bott.

Kampen lär bli hård mellan dessa två kandidater. Debatten mellan vicepresidentkandidater brukar inte ha någon större betydelse och väcker inte speciellt mycket intresse bland väljarna. För fyra år sedan blev det dock publikrekord pga Sarah Palin. I år är förväntningarna uppskruvade eftersom Obama gick på en så tydlig förlust i första debatten. Nu tvingas Biden försöka städa upp efter presidenten. Lyckas han med det? Eller ger Ryan förnyad kraft till den trend som är i rullning med en stärkt Romneykampanj?

Debatten börjar 03.00 natten till fredag svensk tid (9 pm Eastern Time – 10.30). Moderator för kvällen är Martha Raddatz som i vanliga fall är utrikespolitisk reporter på ABC News.

Se också vår kalender för tider och platser för kommande debatter. Och läs förhandssnacket inför denna debatt.

  • Lesli Nordstrom

    Debatten äger rum i Danville, Kentucky – inte Louisville. Det är ett intressant val för att ha den enda vice presidents debatt i en liten stad på endast 16000 personer i mitten av en icke-swing state. Det är andra gången staden och Centre College har varit värd debatten sedan 2000. Jag är i denna charmiga stad nu eftersom det är min hemstad. Jag ser fram emot att titta på debatten livepå skärmar som är upp utanför debatthallen.

  • Peo

    Skoj att vara där just nu! Antar att Romney/Ryan-anhängarna dominerar i denna lilla Kentucky stad?