I valets efterdyningar tonar Jindal fram som en ledare för framtidens republikaner

Vem tar tag i republikanernas problem och leder in partiet på rätt väg när det inte finns någon partiledare? Flera som kan vara aktuella som presidentkandidater 2016 har hållit märkbart låg profil. Kanske för att inte förknippas med den svidande valförlusten. Säkert har många också väntat för att under tiden göra en mer grundlig analys och avvakta reaktioner innan man väljer väg. Men en står ut. Bobby Jindal, Louisianas guvernör.

Jindal framstår som en ledargestalt som vågar kritisera partiet och pusha för förnyelse. Med en familj som har indisk bakgrund skulle han också kunna väcka nytt intresse bland minoritetsväljare.

Rubio som många betraktar som frontrunner inför 2016 har inte tagit den möjligheten än, även om han kritiserat Romneys kommentarer försiktigt. Inte heller Paul Ryan som många tror kommer ställa upp (jag har dock personligen svårt att se att han skulle ställa upp 2016) har kommit med någon övertygande valanalys. Kanske har han inte än velat distansera sig från Romneykampanjen. Tvärtom.