Inför New Hampshire

Bachmann hoppar av efter en medioker sjätteplats i Iowa. Hon vann Ames Straw Poll i Iowa i somras, hon föddes i Iowa, hon är socialkonservativ och Tea Party drottning, men ändå gick det åt skogen.

Perry har dragit hem till Texas och begrundar sitt öde. Femteplatsen var en besvikelse. Nu hoppar han över New Hampshire för att inrikta sig på en comeback i South Carolina. Inte omöjligt, men knappast lätt heller.

Det gör att vi är nere i reducerad styrka kandidater inför New Hampshires primärval som hålls om mindre än en vecka. Romney får där möta attacker från en ursinnig Gingrich som lägger skulden på sin fjärdeplats i Iowa på Romneys Super Pac attack. Även Huntsman väntas gå till hård attack mot Romney. Det har han än så länge bara gjort på webben.

Med en bit över 80 % chans att nomineras enligt Intrade är Romney nu väldigt nära en nominering. Det har att göra med att Santorum och Paul inte anses tillräckligt breda kandidater för att kunna ena konservativa väljare. Huntsman skulle kanske kunna göra det, men han är hopplöst efter i New Hampshire. Perry skulle kunna bli ett konservativt alternativ till Romney om han lyckas överraska i South Carolina, men det ser tufft ut.