Kan Clinton överraska redan i Wisconsin?

Det ser faktiskt inte omöjligt ut. Hon är bara 4 % efter Obama i senaste opinionsmätningen och valet är mindre än en vecka bort, den 19 februari. Clinton fokuserar mer på Ohio och Texas men annonserar flitigt i Wisconsin med den här tv-annonsen:

Som jag skrev igår är Clintons chans att vinna att lyfta fram sjukvård, gå till attack mot Obama och pressa honom till fler debatter. Den här annonsen innehåller alla tre ingredienserna.

Vinner hon i Wisconsin ger det henne en oväntad seger som kanske stoppar Obamas momentum. Det ger henne dock inte någon större vinst i antal delegater eftersom Obama inte lär åka på någon stor förlust här.

Samma dag hålls även val i Hawaii.

[tags]usa, usa-valet, hillary clinton, barack obama, obama, hillary[/tags]

  • Hej, har ni nån aning om varför rösträkningen i New Mexico har tagit NIO dagar? De gick ju till primärval samtidigt med många andra stater på supertisdagen.

  • Peo

    Märkligt är det och pinsamt för guvernör Bill Richardson. Det blev väldigt jämnt och då måste alla provisoriska röstsedlar räknas för hand (tex folk som gått till fel vallokal eller inte varit med i listorna). Det var 17000 röster som kollades under överseende av båda kampanjerna. Men nu är det färdigräknat och Clinton vann.