Katter Clintons minsta problem

ClintonDN har en märklig artikel idag om att Clinton skänkte bort sin uppmärksammade katt Socks när hon och maken Bill lämnade Vita Huset. Hur någon kan bli upprörd av det är svårt att se, men tydligen är några förkrossade av att hon ”dumpat” katten. Även om det skulle få henne att framstå som osentimental verkar hon ju tjäna på att framstå som tuff och hård medan konkurrenterna Obama och Edwards framstår som softa mjukisar. Amerikanarna vill ha en tuff president som inte backar för terrorister eller Iranska ledare. Desto mer hon attackeras för att vara för aggresiv desto mer stiger opinionssiffrorna.

Republikanske presidentkandidaten Romney fick utstå hård kritik för någon månad sedan för att ha kört flera timmar med sin hund uppe på biltaket. Det var nog värre än Clintons agerande med Socks eftersom Romney framstod som väldigt konstig. Kombinera det med att han redan framstod som lite konstig i mångas ögon eftersom han är mormon och det förstärkte den bilden.

Problemet för Clinton att bli vald har med annat än katter att göra. Republikanerna har lyckats demonisera henne och attackerar hennes karaktär frenetiskt. Främst handlar det då om att hon skulle vara socialist, skattehöjare och allmänt oerfaren av att leda något av vikt. Demokraternas gräsrötter attackerar henne för hennes Irakröst och ekonomiskt stöd från lobbyister.

Presidentkandidaterna på republikanernas sida har mycket att vinna på att attackera henne för konservativa gillar dessa attacker mer än något annat. Se bara den senaste debatten där jublen främst kom när Clinton attackerades. Obama och Edwards får dock vara lite försiktigare med attackerna, Bill Clinton är fortfarande extremt populär bland demokraternas väljare.

[tags]usa, hillary clinton[/tags]