Keith Ellison och Tom Perez möttes för att göra upp om demokratiska partiet

Perez och Ellison är främsta kandidaterna att bli demokratiska partiorganisationens nya ledare efter Debbie Wasserman Schultz. Valet ska avgöras den 25 februari av 400 medlemmar i Atlanta, Georgia. I går möttes de två huvudkandidaterna för en middag. Oklart vad som diskuterades.

Ingen har enligt nyhetsrapporter ännu säkrat en majoritet av ledamöterna. Perez har försökt hävda att han säkrat 180 röster, men det verkar inte stämma.

Det finns en rad andra kandidater, varav tre verkar ha vissa chanser att överraska, eller åtminstone avgöra valet genom att ge sitt stöd till någon av huvudkandidaterna. Raymond Buckley som driver New Hampshires partiorganisation är en av dessa. De övriga två är Peter Buttigieg (borgmästare i lilla South Bend, Indiana) och South Carolinas partichef Jaime Harrison.

Fd arbetsmarknadsministern Perez har setts som etablissemangets kandidat med stöd av flera ur Hillarys kampanj och officiellt stöd av Obama och Biden. Ellison (kongressledamot Minnesota) har Bernie Sanders och Elizabeth Warrens stöd.