LA Times tror inte på egna undersökningen som visar Trump som vinnare

Los Angeles Times har kört en daglig opinionsundersökning som under nästan hela hösten visat på Trump i ledning. I princip alla andra undersökningar har Clinton i ledning. Det har lett till en hel del kritik. Nu har tidningen spått hur det kommer gå i presidentvalet, men de litar inte på den egna opinionsmätningen.

Till skillnad från andra opinionsmätningar har just deras mätning baserats på samma personer i varje undersökning. Det har bland annat lett till att en 19-årig svart man i Illinois som deltog i undersökningen omedvetet påverkade resultatet. Han angav att han skulle rösta på Trump och det förstärkte Trumps röster bland svarta i undersökningen mer än vad det väntas göra i verkligheten. Mer om det kan du läsa i New York Times.

Så här ser LA Times karta ut inför presidentvalet, en storseger för Clinton (352-186) om det blir verklighet.

la-times

  • Rackare

    Deras mätningar var mycket träffsäkra i förra valet. Mätmetoden verkar stämma empiriskt med verkligheten också då Trump lockar stora publiker och Hillary kämpar med att fylla gymnastiksalar. Hillary kanske har fler anhängare men deras engagemang är svalt och drivs mest av rädsla för Trump. Dock om nyhetsbolagen och tidningarna varit ärliga hade Trump fått många fler anhängare och vunnit lätt.