Lilla republikanska debatten 16 september 2015 – vem vann?

Lindsey Graham var på offensiven under republikanernas första lilla debatt denna kväll och främst då när det gäller att skicka marktrupper till Syrien. 20.000 amerikanska soldater har han tänkt sig tillsammans med länder i regionen. Övriga var i grunden med på att slå till mot ISIL men bara Santorum och Graham ville skicka marktrupper.

Både Graham och Jindal gick till hård attack mot Trump.

Santorum anslog en mer populistisk ton i denna debatt med stöd för en något höjd minimilön som Graham motsatte sig.

Graham lovade att dricka mer alkohol om han utsågs till president. ”Vi borde dricka mer!” En av debattens mest udda ögonblick.

Pataki gjorde sitt bästa för att påminna publiken om att han var guvernör i New York under 9/11. Men det räckte inte ens för Guiliani 2008 och kommer inte funka för Pataki 2016.

Med minimal marginal skulle jag säga att Graham vann denna debatt genom att envist lyfta sin favoritfråga igen och igen. Jindal och Santorum argumenterade starkt men frågan är om det här räcker för att någon av dessa kan förbättra opinionssiffrorna. Pataki hamnade utan tvekan på jumboplats denna kväll.

Kan någon av dessa 4 ta sig in i topp 10 till nästa debatt? Antagligen bara om någon av övriga hoppar av vilket mycket väl kan hända. Det börjar bli tunt i flera kampanjkassor. Perry har hoppat av och det lär bli några till närmaste månaden. Sannolikt är minst två av dessa fyrta borta ur kampanjen inom kort.