McCain floppar

McCain

Det blev bara 11 miljoner dollar insamlat under andra kvartalet för McCain, vilket är 2 miljoner mindre än första kvartalet. I slutet av förra året var han i princip i ohotad ledning. Nu är stödet som bortblåst. Han har dessutom inte mycket pengar kvar i kassan. Runt 2 miljoner dollar uppges det finnas kvar.

McCains starka stöd till Irakkriget har givetvis varit ett problem för honom. Men han kämpar envist på och hävdar att Irakkriget är inne på rätt spår. Gissa var han kommer att vara på nationaldagen den 4 juli? I Baghdad. Fler photo-ops väntar.

Under senare tid har motståndet mot illegala invandrare inom republikanerna också drabbat honom. En immigration bill som han stött tillsammans med Bush och många demokrater har fått skarp kritik från republikanska väljare, understödda av den konservativa radioetern.

Redan nu börjar han få frågor om han funderat på att kasta in handduken. McCain har ändå samlat in mer pengar än John Edwards och kan säkert fortsätta till i höst. Fortsätter motgångarna då också blir det däremot svårare att hålla kampanjen vid liv.

I opinonsmätningarna ligger han nu inte sällan fyra efter ledande Giuliani, tvåan Romney och den som snart kommer hoppa in på banan, skådisen och advokaten Fred Thompson.

[tags]usa, john mccain[/tags]