Några tankar om republikanernas första debatt i natt

Pataki, Gilmore, Fiorina, Perry, Jindal, Santorum och Graham har nu debatterat färdigt i ”fördebatten” inför den stora debatten senare ikväll som också sänds på Fox News. Nu missade jag några frågor i början, men det jag såg var att Fiorina gjorde riktigt bra ifrån sig medan Graham och Gilmore tråkade ut mig något helt otroligt.

Santorum gnällde som vanligt rätt mycket men han är ju tydlig i sin socialkonservativa ideologi. Tyvärr för honom får han hård konkurrens av både Mike Huckabee och Ted Cruz i dessa frågor. Båda har kvalificerat sig till topp 10 debatten. Santorum ryktas dessutom ha tunt med pengar i kampanjkassan. Det kan nog bli ett problem för flera av dessa kandidater under hösten. Vem blir först att hoppa av?

Pataki är pro-choice vilket är ett för stort problem för en republikansk kandidat när Planned Parenthood granskas hårt i media just nu.

Rick Perry var mer kraftfull än väntat i den här debatten. Jag tvivlar på att någon kandidat lyckades få ett större genombrott. Möjligtvis Fiorina.

Vad reagerade du på under debatten? Vem imponerade? Vem floppade?

(Återkommer med tankar om den stora debatten. Uppdatering: Läs här)