Ernst kan bli Trumps vicepresident

Blir Joni Ernst Trumps vicepresident? (Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0)
Blir Joni Ernst Trumps vicepresident? (Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0)

Det dröjer antagligen mer än en månad till innan vi vet svaret på vem Trump väljer som sin kandidat till vicepresident. Vi har börjat spekulera fritt här på bloggen redan i två olika artiklar. Bilden har kanske inte klarnat så mycket sedan senast, men några nya idéer finns.

Ett tänkbart tema som vi tog upp sist är generaler eller personer med stor säkerhetspolitisk erfarenhet. Ett namn att lägga till den listan är Michael Flynn (57 år), fd general och tung Obamakritiker.

Andra personer som det spekuleras mycket kring i media i USA just nu är…

Newt Gingrich (72 år) – fd representanthusets talman. Han har stort kunnande kring Washington och sakfrågor vilket Trump behöver. Han är också en skicklig attack dog, vilket Trump kanske inte är i lika stort behov av som andra kandidater.

Joni Ernst (45 år) – kvinnlig senator och veteran från Iowa. Om Trump vill välja en kvinna som vicepresident verkar Ernst vara det främsta alternativet. Hon har dock bara varit i kongressen sedan 2014.

Bob Corker (63 år) – senator från Tennessee. Har tydligen besökt Donald i Trump Tower nyligen vilket gjort att spekulationerna tilltagit.

En som det spekulerats om tidigare som ett möjligt alternativ är fd ministern för Homeland Security Tom Ridge (70 år), men han har meddelat att han varken kommer rösta på Trump eller Clinton. Och därmed är han borta ur spekulationerna.