Nytt insamlingsrekord för John McCain

McCain lyckades samla in 15 miljoner dollar under mars månad. Det är därmed hans bästa månad.

I februari samlade han bara in 11 miljoner samtidigt som Obama och Clinton satte rekord. Obama samlade in 40 miljoner dollar i mars och Clinton hälften av det.

Obama samlade därmed in mer än McCain och Clinton tillsammans under mars månad.

[tags]usa, john mccain, presidentvalet[/tags]

  • Det som är mest intressant med detta är egentligen att medan Hillary och Obama spenderar alla dessa pengar på att vinna primärvalet så kan McCain spara pengarna och spendera dem för att vinna valet i stort.

    Beroende på hur lång tid demokraternas process tar desto fler fördelar åt McCain som kan samla in pengar successivt, medan Obama eller Clinton måste börja om när det bestämts vem som blir demokraternas kandidat.

  • Peo

    Ja, det ligger såklart en del i det. Demokraternas pengar spenderas dock till viss del på saker som gör nytta i höst också, tex registrering av nya väljare. McCains kampanj uppger att man har 10 miljoner dollar i kassan utan skulder, vilket Clinton definitivt inte har. Frågan är om ens Obama har så mycket i kassan. Clinton har dock väldigt mycket pengar som inte får användas i primärvalen utan först om och när man nominerats, runt 20 miljoner dollar har jag hört, Obama 8 miljoner dollar.