Obama försöker vinna republikanska väljare

Obama har en helt annan taktik än Edwards när det gäller att utmana Clinton. Edwards går efter vänsterpopulistiska åsikter i hög grad medan Obama försöker locka oberoende väljare och kanske även republikaner som är kritiska till Bush och Irakkriget.

Ett exempel är den här videon som nyligen lades upp på Obamas hemsida:Och denna tv-annons som visas i Iowa:

Varför vänder han sig redan nu inför primärvalet till republikaner, oberoende och personer i allmänhet som gillar bipartisanship? Troligtvis för att oberoende väljare i stor utsträckning just nu stöder demokraterna och där finns röster att vinna, speciellt i viktiga Iowa. En annan viktig anledning är att den som vill bli vald måste kunna visa att den personen är det starkaste kortet när man ställs mot en republikansk presidentkandidat. Demokraternas väljare vill vinna Vita Huset ännu mer än vad man vill få fram den demokrat som tycker exakt som man själv gör.

En stor anledning till att demokraterna valde Kerry sist var att man trodde att han skulle vara starkast mot republikanerna. Han var ju Vietnamveteran och demokraterna hade under lång tid blivit kritiserade för att vara svaga när det gäller krig. Lite svårt att hävda mot en som krigat trodde man då.

Vi vet alla vad som hände med den saken, men jag tror att demokraterna precis som då kommer försöka välja den kandidat som framstår som starkast om den ställs mot republikanernas kandidat. Därför är det viktigt att demokraternas kandidat inte är hatad av republikaner och oberoende väljare som Clinton är.

[tags]barack obama, hillary clinton, iowa, amerikansk politik, usa[/tags]