Obama har valt vicepresidentkandidat

Envisa rykten gör gällande att Obama kommer att tillkännage sin vicepresidentkandidat på onsdag morgon. Samma envisa rykten uppger att det blir 53-årige Evan Bayh (uttalas baj), senator från staten Indiana. Rykten förekom också om att Bayh skulle utses inför utnämningen av kandidat för vicepresident år 2000 och 2004.

Tidigare har Bayh varit guvernör i Indiana, där han gjorde sig känd som skattesänkare. Han betraktas som en av de demokrater som står närmast republikanerna. I senaten har han bland annat stött Irakkriget.

Evan Bays pappa var också senator och försökte bli demokraternas presidentkandidat, men förlorade mot Jimmy Carter.

Bayh var presidentkandidat själv några få månader 2006 innan Obama ens meddelat att han skulle ställa upp. Bayh stödde senare aktivt Hillary Clinton. Den 17 december 2006 avslutade Bayh sin presidentvalskampanj.

[tags]usa, presidentvalet, evan bayh, barack obama, usa-valet[/tags]

  • Anton

    Om det här är sant sänks min syn på Obama. Varför ska han välja någon halvrepublikan för? Visst det kanske är taktiskt smart, men det som är så speciellt med Obama är ju just hans idealism och att han inte bryr sig om politiska strategispel lika mycket som de andra. Hoppas att det bara är just rykten. Bäst vore om han dessutom valde en kvinna.