Obama i trubbel på Myspace

Obama Myspace
Problemen för kandidaterna att bete sig korrekt på nätet, tex mot bloggare fortsätter. Barack Obama är den senaste att trampa internetanvändare på fötterna.

I detta fall rör det sig om en sida på myspace av Joe Anthony om Obama som växte sig populär med över 160 000 vänner. Obamas kampanj såg sig tvungen att ta över kontrollen eftersom adressen till sidan antydde att det var en officiell sajt även om det stod på sidan att det inte var så.

Till en början samarbetade kampanjen med Anthony men efter ett tag kom man inte överens. Han ändrade lösenord och vägrade samarbeta om han inte fick $39 000 i kompensation för två och ett halvt års arbete, pluss cirka $10 000 för andra utgifter.

Obamas kampanj kontaktade till slut Myspace som löste dispyten så att Obama fick rätten till webadressen samtidigt som Anthony fick rätten till alla 160 000 kontakter och material som han skapat. Anthony kände sig dock illa behandlad.

Att Anthony gjort sidan helt frivilligt som voluntär gör att han av vissa nu ses som en utpressare. Andra tycker att han borde få någon form av kompensation och att Obamas kampanj hanterat situationen dåligt.

Barack Obamas myspace sida fick börja om från början men är redan uppe i över 20 000 vänner.

Barack Obama har nu ringt upp honom efter att kampanjens agerande kritiserats på vänsterbloggar. Samtalet verkar ha uppskattats men han är fortfarande osäker på om han tänker stödja Obama.

Tidigare i år har McCain snubblat på myspace och Edwards har också haft problem med hur man bör bete sig på internet.

[tags]usa, barack obama, myspace, joe anthony[/tags] intressant.se