Obama på offensiven i sista debatten

Obama: ”Your strategy has been all over the map”

Inlägget uppdateras kontinuerligt under debatten

Libyen var ämnet från start, men Romney gick inte till attack mot Obama som i förra debatten.

Obama attackerade Romney för att han tidigare i år sa att Ryssland var USA:s största hot.

Syrien var nästa ämne. Varför är inte Assad borta? Obama: ”Syrianer måste skapa sin egen framtid. Assads dagar är räknade”. Romney: ”Syrien är en möjlighet för oss med tanke på Israel”.

Romney har inte kritiserat Obama i någon fråga än. Vänder han sig därmed bättre till osäkra moderata väljare än Obama som går på offensiven här?

Romney kritiserar dock Obama för att USA inte tagit en ledarroll under internationella kriser.

Intrade just nu: Barack Obama to win the third Presidential debate 80 %

Romney klagar på att Obama tog bort missilförsvar från Polen. Och att USA:s inflytande inte ökat i något område i världen under dessa fyra år med Obama vid makten.

Obama går negativt nu och spårar in på ekonomin med attacker på Bush, Cheney osv. Romney försvarar sig med ett positivt budskap om möjligheter i ekonomin för framtiden. Romneys starkaste ögonblick under debatten så här långt.

Går Obama på för hård negativ attack i den här debatten och missar därmed att locka till sig oberoende väljare?

Nu snurrar debatten in på utbildning ett tag och Romney pratar om bipartisanship som guvernör i Massachusetts.

Var får du pengar till att stärka försvaret? Romney: ta bort Obamacare. Låt staterna sköta Medicaid. Obama: Romneys matte funkar inte. Romney: Jag har som företagsledare balanserat budgeten och som ledare för OS. Romney: Vi har färre skepp i försvaret än 1916, vi kan inte skära ner på försvaret.

Obama svarar med kvällens mest minnesvärda zinger: USA har också färre bajonetter och hästar nu än någonsin, vilket inte heller säger något om vår styrka. Se klippet här:

Obama om Iran: Deras valuta har minskat 80 % i värde, mycket pga sanktionerna. Romney har inte mycket som han skulle göra annorlunda, vilket börjar bli ett tema för debatten känns det som.

Obama är nu över 90 % på Intrade att vinna den här debatten i CNN:s opinionsundersökning som görs direkt när debatten är avslutad.

Romney: Iran ser USA:s ledarskap som svagt. Romneys hårdaste attack under debatten på Obama.

Obama har en stark debatt, men frågan är om oberoende väljare ändå inte är lite mer lockade av Romney som inte går till lika hård attack och talar mer till dessa. Romney har också kommit igång och börjar bli starkare en timme in i debatten.

Romney: Du bad om ursäkt för USA och sa att USA har dikterat andra nationer. Det har vi inte! Vi har frigjort länder från diktatur. En av Romneys starkaste ögonblick under debatten. Han är också stark runt frågan om Israel.

Nu till Afghanistan. Lämnar vi även om afghanerna inte klarar av uppdraget på egen hand?
Romney: Vi kommer kunna lämnna i slutet på 2013.

Är drönare ok? Romney: Presidenten hade rätt som ökade användandet av denna teknik. Vi måste dock ha en bättre strategi att minska extrem islams inflytande i världen.

Obama nu över 95 % chans att vinna debatten enligt Intrade

Nu till Kina. En kvart kvar på debatten. Obama pekar på att man gått efter handelsfusk som Kina ägnat sig åt.

Fight om Detroit i slutskedet av debatten. Ville Romney att Detroit skulle få statliga bidrag och garantier som en del av konkursen/rekonstruktionen? Romney hävdar det, Obama säger att det inte är sant.

Romney avslutar debatten starkt med en mer optimistisk vision om framtiden, men räcker det för att vinna?

Debatten är slut och Intrade visar på 95 % chans att vinna debatten i CNN:s undersökning, men siffran sjunker. Resultat från den inom några minuter. Och säkert fler liknande undersökningar.
Uppdatering: Se resultat från undersökningar gjorda direkt efter debatten