Obamas stöd från media

McCains kampanj anklagar frekvent media för att stödja Obamas kampanj. Nu dimper tidningar runt om i USA ner med sina val i presidentkampen och de ger kanske inte helt oväntat sitt stöd åt Obama.

LA Times tillkännagav sitt stöd för Obama under fredagen som vi nämnde då. Tidningen har sedan 1972 inte gett stöd åt någon presidentkandidat och aldrig tidigare till en demokrat.

Också lite oväntat var Chicago Tribunes stöd till Obama. Tidningen från Obamas hemstad har aldrig tidigare stött en demokrat för presidentposten.

Andra mer väntade stöd till Obama är The Washington Post, The Boston Globe och The San Francisco Chronicle. NY Times väntas också meddela vem de stöder under helgen. Givetvis kommer det bli Obama.

John Kerry vann väldigt knappt i antal tidningsstöd mot George Bush 2004 (cirka 220 mot 205). I år ser det inte ut att bli lika jämnt. Obama leder i skrivande stund med 50-16 enligt branschtidningen Editor & Publisher som har en uppdaterad lista här.

[tags]usa, presidentvalet, barack obama, media, john mccain[/tags]

 • Torgny

  Både Chicago Tribune och Chicago Sun-Times stödde Obama i senatorsvalet 2004. Ingen av dessa tidningar är direkt liberal, men tyckte att Obama hade sådana ledaregenskaper och var stor som person att de stödde honom. Så helt oväntat vr det inte. Det var dessutom Chicago Tribune som lyckades få ut papper från domstolen för Obama’s dåvarande motståndare Jack Ryan, en sexskandal som gjorde att Ryan var tvungen att dra sig ur valet.

 • Peo

  Tack Torgny.

  Houston Chronicle i Texas stöder nu också Obama.
  http://www.chron.com/disp/story.mpl/editorial/6065490.html

  Tidningen har inte stött en demokrat för presidentposten sedan 1964. Då var det Texasbon LBJ.

  Nu minst 14 tidningar som stöder Obama men valde Bush 2004. Ingen tidning som valde Kerry 2004 har ännu gett sitt stöd till McCain.