Presidentkandidat sköt sig själv i foten

Romney Det är inte lätt att leva upp till förväntningarna bland konservativa väljare. Mitt Romney vet. Liksom andra presidentkandidater så vill Romney ju gärna tilltala kärnväljarna. I hans fall så är kärnväljarna ofta jägare eller åtminstone positivt inställda till rätten att få inneha skjutvapen.

I New Hampshire sa han nyligen enligt CNN att ”Jag köpte ett vapen när jag var en ung man. Jag har varit en jägare i princip hela mitt liv.” Inget konstigt med det tills någon kollade upp hur ofta han brukar jaga. Svaret blev oväntat nog att han jagade kaniner som 15-åring och att han skjutit vaktel en gång under 2006.

Under sitt 60-åriga liv som jägare har han alltså jagat totalt 2 gånger. Så går det till när man skjuter sig själv i foten.

Uppdatering
Nu kan du se en intervju med personen som ställde frågan till Romney i NH. Han är inte helt nöjd med Romney:

[tags]usa, mitt romney, jakt[/tags] intressant.se

  • Usaval.se

    Romney verkar inte kunna skaka av sig sina jaktproblem. Den här storyn har tagit en ny vändning. Romney försökte få slut på skriverierna genom att hävda att han jagat mindre djur, typ kaniner hela livet och inte bara två gånger. Nu visar det sig att han inte haft någon licens för det.

    Största problemet för Romney är inte om han har licens eller inte. Det är inte heller om han jagat hela livet eller inte. Problemet är att folk har börjat tvivla på hans trovärdighet när han ständigt fått backa från sin första version i olika ämnen.