Presidentvalsdebatt ikväll

dodd.jpgClintonRichardsonEdwardsObamaBiden
Från vänster uppifrån: Dodd, Clinton, Richardson, Edwards, Obama, Biden.

MSNBC håller i en första valdebatt bland presidentkandidaterna på demokraternas sida. Åtta hopfulla tävlar om plats och utrymme:

Biden
Clinton
Dodd
Edwards
Gravel
Kucinich
Obama
Richardson

Obama brukar ofta hyllas för sin förmåga att fängsla en publik, men hur lyckas han i en debatt? Edwards är fd advokat och har stor erfarenhet av tidigare presidentvalsdebatter. Clinton är kanske den mest oprövade i debattsammanhang samtidigt som hon leder opinionsmätningarna. Al Sharpton som ju brukar lätta upp stämningen med dräpande kommentarer i demokraternas debatter kandiderar inte denna gång.

Richardson blir det intressant att se i detta sammanhang. Han är nog den ende som kan hota tättrion. Gravel och Kucinich är totalt chanslösa (finns inte med på fotona ovan).

Debatten på 90 minuter hålls i South Carolina. Irakkriget lär bli huvudfrågan, men man kommer säkert också beröra sjukvårdsreformer och kanske även invandringen. Just invandringen är en fråga som annars mest debatteras på republikanernas sida, där Duncan Hunter fäktat ivrigast i frågan.

[tags]usa, presidentvalsdebatt, bill richardson, barack obama, hillary clinton, joe biden, dennis kucinich, john edwards, chris dodd[/tags] DN