QUIZ: Vad är McCains andranamn?

John McCain

Hillary Clinton heter ju Diane i andranamn och Barack Obama heter Hussein. Men vad heter John McCain i andranamn?

a) Maverick
b) Slew
c) Sidney
d) Jack

Och det rätta svaret är…

John McCains andranamn är Sidney. Hans fullständiga namn är John Sidney McCain III. Både hans far och farfar bar samma namn, med smeknamnen Jack (pappan) och Slew (farfar).

[tags]usa, usa-valet, john mccain[/tags]

 • Tobias Adersjö

  När du skrev att nader gjorde att gore förlorade 2000 så blev jag lite fundersam, har ni så dåliga kunskaper om usa och valen i usa? Men jag tänkte inte skriva något om det eftersom ni inte är ensamma om denna okunskap om vad som hände 2000, förresten vann Clinton eftersom en viss oberoende kandidat fick 18,9% (Ross Perot). Något demokraterna och okunniga svenskar har ”glömt” när de diskuterar valet 2000.

  Men nu skämmer ni ut er igen, Diane är hennes andranamn. Rodham är hennes efternamn sedan födseln.

 • Peo

  Diane är givetvis Hillarys andranamn. Det var en slarvig miss av mig som jag nu korrigerat. Tack.

  Vad gäller resten av din kritik så verkar du ha missförstått mig helt.

  Min poäng var kort och gott att Nader av många demokrater anses ha kostat Al Gore segern år 2000. Det finns ingen som ifrågasätter det påståendet och det gör ju inte du heller.

  När det gäller Ross Perot har jag varit väldigt tydlig i flera inlägg här på usaval.se. Tex i en lång artikel från oktober 2006:

  http://www.usaval.se/president/tre-partier-i-usa-som-kan-skaka-republikanerna-och-demokraterna/

  ”Ralph Nader (Green Party) anses av många demokrater ha kostat Al Gore segern i presidentvalet 2000. Störst påverkan någonsin på presidentvalet från ett tredje parti hade dock miljardären Ross Perot 1992 då han lyckades få 19 % av rösterna i presidentvalet. Bill Clinton valdes till president. Han förlorade sannolikt inte lika många röster till Perot som republikanernas kandidat George HW Bush.”

 • Apropå Hussein sade Rush Limbaugh att McCains andranamn inte är Adolf och att detta är viktigt. Det är tydligen därför man ska rösta på McCain.