Referendumkandidat kan utmana Hillary i presidentvalet

"Lessig portrait" av Joi Ito from Inbamura, Japan. Cropped by Notwist - File:Lawrence Lessig freesouls hero.jpg. Licensierad under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.
Lessig portrait” av Joi Ito from Inbamura, Japan. Cropped by NotwistFile:Lawrence Lessig freesouls hero.jpg. Licensierad under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

Lawrence Lessig är juridikprofessor med inriktning på konstitutionen (precis som Obama) och aktivist med fokus på korruption. Han vill göra pengars inflytande i politiken till en huvudfråga i presidentvalet 2016. Genom att ställa upp i presidentvalet som demokrat och enbart driva den frågan väntas han skapa uppmärksamhet i frågan. I dagarna har han lämnat in ansökan för en sk Exploratory Committee, vilket är första steget inför en presidentvalskampanj. Här förklarar han varför:

Lessig är en av grundarna av Creative Commons som är en standard för licensiering av innehåll på nätet (som du kan se under fotot på honom här ovan). 2013 utsågs han till Hedersdoktor vid Lunds Universitet.

Bernie Sanders är den kandidat som står närmast Lessig i frågan om korruption. Är Berniesupportrar tillräckligt missnöjda med hans åsikter i frågan att de väljer Lessig istället? Tveksamt, men vi får se.