Republikanen som bedriver den bästa kampanjen just nu

Flera av republikanernas presidentkandidater tvekar om de ska ställa upp (Huckabee, Daniels, Palin osv). Pawlenty verkar ingen lägga märke till trots (eller tack vare) en märklig kampanjannons. Den förde tankarna till en katastroffilm där man nästan förväntar sig att aliens ska dyka upp mot slutet. Och så tillkännagav han sin kandidatur av misstag på CNN innan han var redo. Trump skrattar de flesta seriösa bedömare åt.

Men en som tar det hela på allvar och sköter det mesta exemplariskt är en viss Mitt. Det känns till skillnad från för fyra år sedan professionellt och fokuserat. Från små detaljer (mi.tt som url shortener på twitter) till övergripande strategier för att vinna. Han fokuserar helt på konservativ media och bryr sig inte om att vara i hetluften hela tiden (jämför med Palin tidigare och Trump just nu). Det kommer en tid för det. Eller att han smart undviker kontroversiella frågor som han inte är förberedd på. Jämför med hur han 2007 skulle svara på precis allt.

Han ligger i toppen av opinionsundersökningarna utan att ha överansträngt sig. Troligtvis samlar han också in bra med pengar, inte för att han som miljardär nödvändigtvis behöver det. Men alltid skrämmer det bort någon konkurrent. Till positiva tecken för Romney måste också nämnas att republikanerna inte verkar störa sig så mycket som väntat på RomneyCare. Det ser helt enkelt bra ut för Romney.

Men det är en lång väg att vandra. Som någon sa: ”just nu ligger kandidaterna på något sunkigt motell i New Hampshire och tröstar sig med att det bara är lite över 300 sådana dagar kvar”.